Prezračevalni sistem z rekuperacijo se lahko namesti tudi v starejše hiše. V kolikor se odločimo za centralni prezračevalni sistem, nam mora strokovnjak dobro pregledati prostore ter nam izrisati potek cevi, ki jih lahko namestimo tudi sami, če smo vešči v mojstrskih delih. Namestitev cevi je namreč precej enostavna, saj se jih lahko enostavno skrije s pomočjo estriha, tako da jih ni potrebno vgrajevati v že obstoječe zidove. To nam prihrani veliko zidarskih del. 

Prezračevalni sistem z rekuperacijo, ki je še bolj enostaven za namestitev, pa je lokali prezračevalni sistem, kjer ima vsak prostor svojo prezračevalno napravo. Ta je velikokrat še bolj primeren za starejše stavbe, saj z njih ne vplivamo na zunanji izgled fasade. 

Prezračevalni sistem z rekuperacijo je investicija, ki bo dobro vplivala na naše zdravje, saj bo poskrbela, da bo zrak v našem stanovanju vedno svež in čist. Velikokrat se zgodi, da stanovanje ni dovolj prezračeno in tako je zrak, ki ga vdihujemo poln bacilov ter ostali škodljivih delcev. S pomočjo dobrega prezračevalnega sistema bomo tako bolj zdravo živeli. 

Prezračevanje hiše za bolj zdravo življenje

Prezračevanje hiše je pomembno tudi iz zdravstvenega vidika, saj nam omogoča dihanje boljšega, bolj čistega in svežega zraka. Kadar se posvečamo gradnji novega doma ali pa prenovi starega, navadno zanemarimo način prezračevanja. Ker pa so dandanes gradbeni elementi ter okna narejeni tako, da čim bolj zadržujejo toploto ter izredno dobro tesnijo, ljudje ne bi smeli zanemariti pomembnosti prezračevalnega prostora. 

Prezračevanje hiše se lahko opravi z različnimi metodami. Poznamo več načinov prezračevanja. Nekateri so mehanski, nato imamo tu naravne načine ter hibridne načine prezračevanja. Ponudniki nam ponujajo več načinov mehanskega prezračevanja. 

Prezračevanje hiše je lahko lokalno z vračanjem toplote, centralno z vračanjem toplote ali pa pasivne, kjer pa se zrak dovaja brez vračanja toplote. Vsi sistemi so izredno efektivni in učinkoviti.