Promocijska darila bodo učinkovita le, če za to vlogo izberemo ustrezne izdelke, ki ponujajo najboljše možne lastnosti. Seveda imamo na voljo kar nekaj opcij, tudi tiste, po katerih radi posegamo in veljajo za univerzalne rešitve. Pričakovati pa gre, da se bodo še bolje odrezali izdelki, ki dodajajo temu še določeno mero domiselnosti. Tako lahko dosežemo edinstven učinek, ki bo še bolj pripomogel k odličnemu rezultatu promocijske kampanje. Seveda pa se bo treba za tak rezultat veliko bolj potruditi že pri izbiri promocijskih izdelkov.

Med promocijska darila se uvrščajo zelo različne vrste izdelkov, zato imamo ogromno izbire. Zelo priljubljen je seveda tekstil, predvsem majice in dežniki, ki jih je možno tudi dokaj enostavno oblikovati in opremiti z raznimi motivi. Prav tako priljubljen je pisarniški material, pa tudi drugi drobni predmeti, ki so hkrati poceni in uporabni. Odličen kompromis pa predstavljajo še flaške, ki so zelo posrečena izbira za nalogo promocijskega izdelka – flaške so namreč zelo uporabne, uporabljajo se tudi v javnosti in lahko promocijska sporočila uspešno širijo, poleg tega so kakovostne in vzdržljive, torej lahko svojo nalogo opravljajo dolgo časa. Pika na i pa je možnost oblikovanja, saj lahko tudi flaške brez težav opremimo s promocijskimi motivi.

Prav takšni izdelki se kot promocijska darila najbolje obnesejo. Imeti morajo kar nekaj ustreznih lastnosti, predvsem možnost oblikovanja in tiskanja, pa tudi uporabnost in vzdržljivost. Če te izdelke uporabljamo dlje časa in se uporabljajo tudi v javnosti oziroma v različnih okoljih, kjer bo promocijski material viden večjemu številu ljudi, lahko računamo na zelo dober učinek takšne promocijske akcije. Seveda pa moramo upoštevati tudi druge lastnosti, ki odlikujejo dobra promocijska darila, v končni fazi gotovo tudi ceno, ki pogosto odloča o izbiri izdelkov. Predvsem pri manjših količinah si lahko privoščimo več svobode in dosežemo boljši učinek, pri večjih količinah promocijskih izdelkov pa cena včasih ne dopušča toliko izbire.