Če želimo na zobeh opraviti kakšen estetski poseg, bo treba najbrž obiskati zasebno zobozdravniško ambulanto, storitev pa seveda plačati iz lastnega žepa. Takšnih opravil zdravstveno zavarovanje namreč ne krije, kar pa ima tudi nekatere dobre posledice – na voljo imamo široko izbiro rešitev za vsak problem, pa tudi konkurenčnost ponudnikov je v veliki meri koristna. Izbiramo lahko med čisto estetskimi opravili, ortodontskimi posegi in še kakšnimi drugimi storitvami, ki v končni fazi vodijo do čudovitega nasmeha.

Beljenje zob

Med najbolj priljubljenimi storitvami estetskih zobozdravnikov je gotovo beljenje zob. To je možno izvesti na zelo različne načine. Ena izmed priljubljenih opcij je beljenje zob z laserjem. Gre namreč za dokaj enostavno storitev, ki je tudi precej poceni glede na to, da prinaša zelo prepričljive rezultate. Strah pred obiskom zobozdravnika je v tem primeru odveč – beljenje zob z laserjem je povsem neboleče, neinvazivno, tudi precej hitro opravljeno. Ne glede na to, za katerega izvajalca se odločimo, bodo rezultati gotovo navdušili.

Beljenje zob z laserjem ni edina opcija, ki jo imamo pri beljenju zob. Poznamo še druge tehnike beljenja, pa tudi uporabo zobnih lusk in drugih izdelkov za spremembo izgleda zob.

Ortodontske storitve

Med samoplačniškimi storitvami so zelo priljubljeni tudi nekateri ortodontski posegi, predvsem seveda fiksni zobni aparat in druga sredstva za preureditev izgleda zob. Te storitve so v nekaterih primerih krite z zdravstvenim zavarovanjem, a odrasli bodo morali verjetno poiskati samoplačniškega izvajalca.

Fiksni zobni aparat se uvršča med ortodontske izdelke, ne gre le za samo storitev. Kar se tiče cene lahko to pomeni precejšnjo razliko, je pa v končni fazi seveda pomembna le dejanska številka ter rezultati, ki jih investicija prinaša. Od samoplačniških ortodontov lahko pričakujemo veliko, saj fiksni zobni aparat popravi še tako nepravilno rast zob, z drugimi tehnikami pa je možno še na druge načine priti do čudovitih zob.