V svetu senčil najdemo različne produkte, ki so prilagojeni več različnim načinom uporabe. Za uporabnike poslovnih prostorov se navadno ne potrebuje popolne zatemnitvene sposobnosti, zato so dovolj elegantna senčila notranjega tipa, ki učinkovito zastrejo motečo direktno sončno svetlobo, a je prepuščajo dovolj, da je delo pri naravni osvetlitvi še vedno udobno i prostor dovolj osvetljen. Za te namene se največ uporablja različne vrste zaves ali pa rolojev.

Tipičen primer zaves za poslovne prostore so lamelne zavese. Te zavese so pritrjene za zgornjo letev na zelo podoben način kot navadne zavese, le da imajo nekaj posebnih funkcij. Za razliko od navadnih zaves imajo lamelne zavese posamezne lamele, ki skupaj sestavljajo celoto. Posamezne lamele so nanizane na trak, ki zagotavlja, da so pri razgrnjenih zavesah vse lamele enako oddaljene v vrsti. S krožno pvc verižico uravnavamo nagib lamel in s tem določamo količino svetlobe, ki lahko direktno preide v prostor. Za zapiranje lamelnih zaves pa se uporablja vgrajeno krožno vrvico, s katero se posamezne lamele zloži na kup in tako sprosti pogled skozi okno. 

Lamelne zavese so spodaj obtežene s kovinskimi utežmi, ki zagotavljajo, da lamele ostanejo popolnoma zravnane ter navpične in se ne mečkajo. Tak sistem je precej enostaven za postavitev, ni pa najbolj primeren za prostore z majhnimi otroki, ker lahko ti posamezne lamele strgajo.

Za bolj robustno rešitev se uporabljajo plise senčila. To so v praksi zavese, zložene v harmoniko, ki se jih upravlja s podobnim mehanizmom, kot notranje kovinske žaluzije. Plise senčila se lahko ravno tako kot žaluzije zloži na vrh okna in tako sprosti pogled navzven. Njihova prednost je velika prilagodljivost – plise senčila se individualno oblikuje po dejanski obliki okna in da se jih namestiti tudi na trikotna okna, ki potrebujejo prilagojen sistem zlaganja.