Zasteklitev novozgrajenih hiš je zelo pomemben projekt, ki mu moramo posvetiti dovolj pozornosti. V današnjem času, ko se pri stavbnem inženirstvu govori le o toplotnih prihrankih, so okna bistvenega pomena za zagotavljanje zadostne izolacije. Tako hiša porabi kar najmanj energije, hkrati pa tudi pridobi višji standard energetske izkaznice, s katero določamo potratnost oziroma energetsko učinkovitost hiš. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so bolj varčne hiše tudi veliko bolj cenjene od starih. Pvc okna so za vse hiše najbolj primerna izbira, ker za dober denar ponujajo največ: estetsko dovršen in funkcionalen izdelek z izjemnimi toplotnimi lastnostmi. 

Proizvodnja pvc oken poteka na več stopnjah, ki jih lahko ločimo po obdelovanih materialih. Srce vsakega pvc okna predstavlja kovinski okvir, ki drži dimenzije in trdnost izdelka. Te okvirje se proizvaja v metalurških delavnicah s surovo obdelavo železa v kvadratne profile. Izgotovljene profile se nato nareže na željene dimenzije in zvari skupaj, tako da nastane končni izdelek – okenski okvir za pvc okna

Naslednja stopnja je izdelava okenskih pvc profilov. Te izdelujejo specializirane tovarne s plastičnimi masami, ki s pomočjo toplotnega ekstruderja iz izbranih materialov brizgajo okenske profile velikih dolžin. Surovi profili za pvc okna morajo pred nadaljno obdelavo biti pregledani, s čimer se izloči tiste z napakami. Plastične profile se nato nareže na želeno dolžino, ki ustreza stranicam kovinskega okvirja. Profili za pvc okna tesno nalegajo na kovinski okvir, kamor se jih prilepi s posebnimi lepili.

Sledi izpopolnitev okna z okovjem in tesnilnimi trakovi. Nato pa že pride na vrsto vstavljanje steklenega vložka iz večslojnega stekla. To je ravno tako potrebno čvrsto namestiti in prilepiti, da pvc okna tesnijo popolnoma. Sledi le še temeljit preizkus okna, s katerim se dokaže brezskrbno tesnenje, nato pa že pride na vrsto montaža okna v objekt.