Danes se zdi, da se vizitke v vsakdanjem življenju uporabljajo vse manj in manj. Vse bolj se zdi, da so stvari v svoje roke prevzeli pametni telefoni in računalniki. Zaradi tega se zdi, da vizitke sploh niso več pomembne, saj prav vse informacije praktično najdete lahko na internetu, z le nekaj kliki. 

Drugače pa s so vizitke kartice, po navadi narejene iz tršega papirja, na katerih lahko najdemo osnovne podatke o posamezniku ali o podjetju. Po navadi vsebujejo ime in priimek, telefonsko številko, e-mail naslov, lahko pa tudi stalno prebivališče ali pa služben naslov. Po navadi jih imajo bolj vplivni ljudje, seveda pa si jih lahko natiskate tudi sami za svojo uporabo. Po navadi vsebujejo tudi logotip podjetja, v katerem je posameznik zaposlen. 

V kolikor vas zanima, da bi si tudi sami natisnili vizitke, potem se obrnite na papirnice, kjer vam to z veseljem stiskajo. Za najboljšo ceno pa morate seveda poiskati nekaj različnih ponudb na internetu. 

Kje lahko natisnete plakate?

Tisk plakatov je v zadnjih letih nekoliko bolj zamrl posel in zagotovo izgublja na prepoznavnosti, saj se je večina stvari preselila na internet in splet na splošno. Zaradi tega so plakati veliko izgubili na prepoznavnosti in tudi na pomenu. 

Vendar v koliko pogledamo malo na okoli še vedo lahko opazite da obstajajo plakati. Seveda je potrebno te plakate natisniti, vendar je količina veliko manjša kot včasih, ko so določeni podjetniki plakate razdeljevali v nabiralnike. Tisk plakatov vseh velikosti poteka v različnih trgovinah in za to posebno specializiranih prodajalnah ali v posebno specializiranih podjetjih.Tisk plakatov ni tako zelo cenovno ugodno opravilo, saj so po navadi barve za tiskanje izjemno draga oprema in posledično je drago tudi samo tiskanje. Verjetno se je tudi zaradi tega vse bolj ali manj prestavilo na internet in splet, kjer ni potrebno prav nič natisniti.