Če je bilo nekdaj običajno, da smo tako imenovane zvezdice videli le v otroških nasmehih, pa je dandanes vedno bolj normalno tudi to, da zobni aparat nosijo tudi odrasli ljudje. Komur krivega zobovja niso uredili v dobi otroštva, ta bo kajpak moral zobni aparat nositi v odrasli dobi, če ne bo želel imeti celo življenje težav s krivimi zobmi. Kljub temu, da je nošenje zobnega aparata precej neprijetno, pa so prednosti tega, da nekaj let potrpimo z zvezdicami in žičko na zobeh, dovolj velike, da se vedno več odraslih odloča za to rešitev. 

Dandanes zobni aparati z zvezdicami niti niso več edina opcija za tiste, ki bi radi uravnali svoje zobe. Vedno bolj pogosto se uporablja tudi zobni aparat invisalign, ki je takrat, ko ga imamo na zobeh, praktično neviden, njegova velika prednost pa je tudi v tem, da ga začasno lahko snamemo iz našega zobovja. Zaradi teh prednosti zna biti te vrste zobni aparat tudi nekoliko dražji, poleg tega pa ni primeren za tiste, ki imajo v zobovju hujše nepravilnosti. 

Dobrodošel napredek v tehnologiji

Tehnologije, ki jih vsak dan uporabljajo zobozdravniki, se iz leta v leto spreminjajo. Veliko srečo imamo, da živimo v času, ko nam lahko po izpadu zoba zobozdravniki našo škrbavost precej enostavno popravijo tako, da nam na mesto izpadlega zoba namestijo implantat, čigar cena se je v zadnjih letih na srečo nekoliko spustila. Če je bil implantat nekoč namenjen le tistim, ki so si lahko privoščili nekoliko večje stroške, pa se je z modernimi tehnikami umestitev implantata nekoliko poenostavila, kar se pozna tudi na ceni. 

Zobozdravniki priporočajo, da se čimprej po izgubi zoba odločimo za vsaditev implantata, saj se v nasprotnem primeru lahko začne slabšati kvaliteta kosti, v katero se vsadi implantat. Najbolje je torej, da v takem primeru zares pohitimo, da ne bo prepozno.