Pri opremljanju  prostora so nujni del opreme vrata. Glede na to, da se dandanes vedno bolj osredotočamo na praktičnost so avtomatska vrata opcija katera se nam ponuja kot na dlani. Poskušamo pa biti tudi v stiku s trenutnimi trendi, zato so steklena vrata zelo popularna med širokim paleto izbora, ki jo najdemo na trgu. 

Ponudnikov je veliko, vedno bolj pa izstopajo steklena vrata, skozi katera lahko vidimo v prostor ,ki je za njimi in so tudi na pogled precej bolj elegantna kot pa lesena vrata, ki se uporabljajo v večini.  Ker želimo imeti stvari čimbolj praktične si lahko z današnjo tehnologijo olajšamo zadeve tudi tako da se odločimo za avtomatska vrata, ki so lažja za odpiranje, saj jih postavimo na posebne drsnike in jih z le-temi premikamo oziroma odpiramo.  V manjših stanovanjih, kjer želimo vsak centimeter prostora izkoristiti, so avtomatska vrata logična izbira, saj povprečno zavzamejo manj prostora, tudi ta prostor, ki ga zavzamejo pa je ponavadi ob steni, kjer ni tako uporaben, kot pa je lahko prostor od klasičnih vrat, ki se odpirajo v notranjost ali zunanjost prostora.

Velika prednost je lahko v primerih družin z malimi otroki preglednost prostorov. Med prostori, predvsem dnevnim prostorom, kjer se igrajo otroci in ostalimi, kjer mi delamo so steklena vrata odlična izbira, saj lahko otroke vidimo čeprav so vrata zaprta, jih pa ne slišimo in nas zato ne motijo, ter lahko vseeno delamo v miru. Občasno vizualno preverimo če je vse v vredu, zvoki, razen najglasnejših pa do nas niti ne pridejo.

Steklo je tudi odličen toplotni izolator, tako da lahko v primeru, da želimo imeti v prostorih različne temperature zapremo steklena vrata in temperatura se bo ohranjala in ne bo nam potrebno dodatno kuriti v zimskem času oziroma ohlajati prosotra s klimo v zimskem času, s čimer lahko precej zmanjšamo stroške.