Ko razmišljate o tem, kakšna vhodna vrata bi postavili pred svoj dom ali stanovanje, morate najprej dobro razmisliti o tem, iz kakšnega materiala naj bodo. Za stanovanjska oziroma blokovska vhodna vrata se celo priporoča, da je najbolje imeti kar protivlomna oziroma varnostna vrata. To je prav posebna vrsta vrat, ki je praviloma narejena iz jekla. 

Preden se torej odločite, ali bodo vaša vhodna vrata lesena, PVC, ALU ali kakšne druge vrste, pa najprej preverite prav vse prednosti pa tudi slabosti za posamezno vrsto vrat. 

Lesena vhodna vrata so pri nas še vedno izjemno priljubljena izbira. Kupci oziroma naročniki se vse pogosteje odločajo tudi za PVC vhodna vrata, saj so v primerjavi z lesenimi veliko bolj ugodna, obenem pa vam prav tako ponujajo številne prednosti. 

ALU vhodna vrata vam lahko ponudijo zelo veliko mero zaščite, veliko večjo kot na primer PVC vhodna vrata. 

Lesena notranja vrata ob primernem vzdrževanju ponujajo dolgo življenjsko dobo 

Lesena notranja vrata so lahko nekaj prav posebnega, še posebej, če si boste pri proizvajalcu pohištva naročili unikatna notranja vrata. Pri tem je vse v veliki meri odvisno prav od vas. Za izdelavo lesenih vrat na sploh so na voljo različne drevene vrste. Nekatere med njimi so nekoliko dražje, a zato toliko bolj kakovostne. 

Lesena notranja vrata so za vzdrževanje kar precej zahtevna, saj so narejena iz naravnih materialov. A če boste nanja dobro pazili in jih primerno vzdrževali z barvanjem in lakiranjem, potem vam bodo zagotovo odlično služila vrsto let. 

Sicer pa si za notranja vrata lahko izberete tudi druge vrste vrat, na primer PVC vrata. Ta so v primerjavi z vrati iz lesa veliko ugodnejša. Ker sodobna tehnologija pri izdelavi PVC vrat premore veliko več kot nekdaj, so PVC vrata na videz zelo podobna lesenim, kar je zagotovo še eden od dodatnih plusov.