Vodovodna inštalacija v stanovanju ali hiši je izjemnega pomena, saj ne nazadnje vpliva tudi na samo kakovost bivanja. Najverjetneje si ne morete predstavljati, da bi bili v svojem domu brez pitne vode. Sicer pa takšna vrsta napeljave sodi med grobe napeljave, kar pomeni, da jih vgradimo takoj, ko so končane nosilne stene. Pred začetkom gradnje je treba zato izdelati zelo natančen pa tudi kakovosten načrt, kako se bomo tega lotili. Poskrbeti moramo namreč za maksimalno dobro učinkovitost  ter dovolj nizke stroške. 

Vodovodna inštalacija mora vključevati tudi primerne vrste cevi. Lahko trdimo, da plastične vodovodne cevi predstavljajo prihodnost za takšne vrste inštalacij. Plastične vodovodne cevi, ki imajo vmesni aluminijast spoj ali pa so brez njega, so skorajda povsem nadomestile svinčene cevi pa tudi bakrene in pocinkane železne cevi. Nekateri uporabniku slednjim še vedno dovolj zaupajo, da jih uporabljajo pri vgradnji vodovodne inštalacije v svoj dom ali v kateri koli drugi objekt. 

Radiatorsko ogrevanje je zelo pogosta oblika segrevanja prostorov 

Ker radiatorsko ogrevanje praviloma prinaša številne prednosti, je zelo razširjena in priljubljena oblika segrevanja naših domov pa tudi drugih objektov oziroma prostorov. Vgradnja radiatorja je prav tako zelo preprosta, prav tako tudi samo vzdrževanje te ogrevalne naprave. 

Radiatorsko ogrevanje je priljubljeno tudi zato, ker je za naš dom dokaj ugodna rešitev. Sicer pa radiatorsko ogrevanje segreje zrak ter s pomočjo konvencije in sevanja zraka po prostoru omogoči ogrevanje celotnega prostora. Toplota se z vroče vode prenaša na zrak. Radiatorje oziroma grelne naprave praviloma nameščamo pod okna, kjer se hladen zrak ogreje ter nato dvigne pod strop. 

Preden se odločimo za radiatorsko ogrevanje oziroma pred nakupom naprave, moramo upoštevati tudi sistem razporejanja ogrevalnih cevi. Sicer pa nam pri izbiri in namestitvi vsega potrebnega za radiatorsko ogrevanje lahko pomaga strokovno podkovani in izkušeni mojster.