Veliko centrov za izobraževanje po Sloveniji se sedaj osredotoča tudi na to, da ne nudijo le dopolnilnega, ampak tudi dodatno oziroma celostno razvijanje otrok in podarjanje znanja vsem različnim generacijam. Če se odločimo, da bomo svojega otroka tudi vpisali v kakšnega izmed centrov pa je dobro vedeti, kako poteka njihovo izobraževanje.

Za primer vzemimo Brainobrain naloge, ki so nekako zaslovele po Slovenije zaradi razširjenosti njihovega programa. Brainobrain naloge se predvsem osredotočajo na to, da pomagajo otrokom odkriti nov fokus in točnost pri reševanju nalog s tem, da razvijajo vse dele možganov, se pravi vidni, slušni in gibalni del. Prav vse Brainobrain naloge so zasnovane tako, da se posebej osredotočajo na eno izmed teh zahtev, prav tako pa pomagajo hkrati otroku priti do nekega drugega cilja na primer pomoči pri pomnjenju preprostih pojmov, pri izvajanju mentalne aritmetike ali preprosto pri tem, da širijo čas pozornosti otroka. Če se Brainobrain naloge ali naloge, ki sledijo katerikoli metodi dodatnega izobraževanja izvajajo z otrokom redno lahko skoraj da računamo na napredek tako individualen kot tudi napredek v šolskem uspehu.

Za učenja se pogosto uporablja metoda VAK

Najbolj pomembno dejstvo je to, da metoda VAK za razliko od drugih bolj tradicionalnih načinov izobraževanja otrok temelji na tem, da razvija tako levo kot desno polovico otrokovih možganov in sicer to dela tako, da poskušamo otroka motivirati tako ,da se uči tako z opazovanjem, kot poslušanjem in telesnimi gibi. Znano je, da vsak otrok na drugačen način najlažje pomni informacije in metoda VAK to poudarja, ne zatira. Če prepustimo otroku, da nam sam pove oziroma pokaže, kako se lahko on najlažje uči, potem lahko računamo na to, da bo otrok uspel doseči več že samo zato, ker bomo informacije njemu prilagodili, kot to počenja metoda VAK, ki zajema vse tipe pomnjenja.