Se vam morda zdi, da dlaka vašega psa ni več tako lepa, kot je bila nekoč? Če ste prikimali, je morda skrajni čas, da zamenjate vrsto hrano, ki jo dajete svojemu psu, saj je velika verjetnost, da ta ni dovolj zdrava. 

Vrhunska hrana za pse izjemno dobro vpliva na počutje in zdravje psa, kar se kaže tudi na dlaki. Če se ta ne sveti kot nekoč, je eden od vzrokov zagotovo tudi slaba prehrana. 

Hrana za pse se dandanes lahko kupi že na vsakem koraku, zato bi morali biti še toliko previdnejši, kaj v resnici kupujemo . Če svojemu pasjemu prijatelju želite vse najboljše, je najbolje, da posegate samo po hrani priznanih proizvajalcev. 

Hrana za pse mora biti prav tako skrbno izbrana in izdelana kot hrana za ljudi. Tudi psi so namreč živa bitja in nezdravo prehranjevanje se kaj hitro pokaže tudi na zdravju psa. 

Suha hrana za pse – praktična, okusna, kakovostna in ugodna 

 V osnovi pasjo hrano lahko delimo na suho in na mokro. Morda je po vašem mnenju suha hrana za pse veliko bolj praktična, saj jo psu lahko ponudite prav v vsakem trenutku, ne da bi pri sebi imeli primerno skledo. 

Suha hrana za pse naj bi se psu dajala vsaj enkrat na dan. Količina je vsekakor odvisna od pasme in od velikosti ter starosti psa. Ravno tako ali morda še bolj pa je pomembna kakovost hrane. 

Kakovostna suha hrana za pse se nahaja v specializiranih trgovinah s hrano za živali, kjer je na policah samo hrana priznanih proizvajalcev. Pred nakupom preglejte vse možnosti in izberite okus hrane, za katerega mislite, da bo ustrezal vašemu psu. Če nad njim ne bo navdušen, kar se bo pokazalo že pri prvem hranjenju, nanj ne bodite jezni, temveč mu čim prej ponudite drug okus, nad katerim pa bo zagotovo navdušen.