Izguba zoba je ena izmed najhujših reči, ki se lahko zgodi, saj smo, hočemo, ali nočemo, zelo navezani na svoje zobe, saj ti definirajo  naš nasmeh, govor izgled in možnost prehranjevanja, vendar se tega marsikdo ne zaveda, dokler niso v situaciji, v kateri so ali izgubili zob, ali pa je eden izmed zob tako zelo zbolel, da bi bila potrebna njegova menjava. Najpogosteje se zamenjavo za zob naredi tako ,da se v čeljust s pomočjo kirurškega posega namesti implantat, ki pa se namesti kar direktno v kost, se pravi v čeljust. To, da so nekomu vstavili implantat je bil včasih zelo težak in zapleten kirurški poseg, vendar s pomočjo novih zobozdravstvenih tehnik postaja implantat veliko lažja operacija tako za kirurga, ki jo izvaja, tudi kar se tiče samega okrevanja.

Ne glede na to, ali se izgubi le en zob, ali je implantat nameščen na ve različnih mestih v ustni votlini lahko zaupamo, da je to nekaj, kar nam bo spremenilo življenje na zelo pozitivno stran, saj nam lahko na ta način zdravnik povrne nasmeh, sposobnost samostojnega, ne motenega prehranjevanja in predvsem samozavest.

Prav tako samozavest vrača nevidni zobni aparat, ki se namešča predvsem odraslim, ki so nekoliko prestari za klasični aparat, vendar vseeno želijo povrniti, ali sploh pridobiti popoln nasmeh. Glavna prednost, ki jo ima nevidni zobni aparat, poleg tega, da je neviden, je to, da ga lahko brez težav snamete in tako ne vplivate nanj med tem ko jeste, ali pijete tekočine, ki vsebujejo veliko taninov, kot so vino, kava in pravi čaji. Nevidni zobni aparat lahko naredi le pravilno izobražen zobozdravnik, ki lahko na dolgi rok preuči vaše zobovje ter pripravi primerno serijo aparatov, ki bodo čez čas preoblikovali vaš ugriz do popolnosti in povrnili lep nasmeh.